Skader

 
Akilles betennelse

Siden juli 2010 har jeg hatt store smerter i akillesen i høyre fot. Jeg har vært til behandling og tatt kortisonsprøyte uten resultat. Per dags dato så går jeg ikke til behandling men prøver å behandle selv, med å tøye godt ut etter trening, under trening bruker jeg en støttesokk som gir varme også av kjøler jeg med is etter trening.

Symptomer jeg har på betennelsen er med smerter ved aktivering av achillessenen (hælnedslag og fraspark) trykk på senen og ved utstrekning av senen. Det spiller ingen rolle hvilken aktivitet jeg gjør, for jeg har vondt uansett om jeg går, står, løper eller sykler.Behandling av en tidligere skade – Juni/Juli 2011

Når jeg var 18 år gikk jeg på danselinje på Sunnhordland folkehøgskole. Det var et veldig morsomt år, men det var også året jeg fikk beinhinnebetennelse.
Eller det vil si at helt frem til i år så trudde jeg det var beinhinnebetennelse fordi det var det legen min sa til meg den gangen. Dette har jeg altså vært plaget med i over ti år, og ikke hat en eneste behandling for det. Eneste jeg fikk vite var at jeg skulle ha beina høyt for å få blodet ut av leggene når jeg kjente det. Det har kommet og godt i perioder. De periodene som har vært verst er når jeg har vært aktiv. Jeg har hele tiden godt å trudd det ikke var noe jeg kunne gjøre mot dette, helt til min PT anbefalte meg å gå til behandling. Noe som jeg har gjort.
Hos min fysoterapaut så fikk jeg vite at det ikke er beinhinnebetennelse, men at det er muskelen som er for stram, og fordi at leggmusklenes feste er på fremsiden kjennes det ut som det er på beinhinnen. Fordi jeg også har godt med denne plagen så lenge har det også satt seg på den ene akilles senen.
Jeg har fått kortisonsprøyter og mye vond massasje, men det har hjulpet meg. Nå får jeg bare håpe at det ikke kommer tilbake.


April 2011 – Avokadoskaden

Det var en søndag ettermiddag jeg skulle lage meg en salat med avokado i. Jeg var ganske så sulten, og noen ganger er det fryktelig vanskelig å få ut avokado steinen, så for å være på den sikre siden brukte jeg en biffkniv. Den er både skarp og spiss på tuppen. Da kunne jo jeg bare stikke spissen rett ned i steinen. Jeg la den halve avokadoen med stien i venstre hånd og tok et godt grep om kniven. Med kraft skulle jeg speede den forbaska steinen, men i det jeg skulle stikke spissen i steinen glapp avokadoen ut av hånden min og kniven traff pekefingeren min. Der stod den godt fast! Jeg fikk panikk for jeg måtte jo ta ut kniven med kraft. I det kniven kom seg løs sprutet blodet utover kjøkkenet. I og med at jeg bor alene fikk jeg enda mer panikk. Jeg forstod jo at jeg måtte på legevakten for å sy, men jeg klarte ikke å tenke klart. Så jeg banket på hos naboen som jeg aldri har snakket med tidligere. Stakkars jente, hun fikk seg litt av et sjokk der det stod en blodaktig nabo å grein hysterisk! Hun fikk tak i en taxi og fikk meg på legevakten. Det viste seg at kniven hadde godt ca 2cm ned i fingeren (nesten tvers gjennom) og kuttet tvers over en blodåre og en nerve. For å sy på igjen nerven måtte jeg opereres, så de tre ukene etter var det ikke lett å trene styrke eller jogge. :-(