onsdag 16. november 2011

Litt muskel anatomi

I går skrev jeg hvilke muskler jeg hadde trenet. Tenkte å fortelle litt om noen av overkroppens muskler og deres funksjon.

Den pectoralis major (brystmuskel) er en tykk, vifteformet muskel , ligger på brystet ( fremre ) i kroppen. Det utgjør hoveddelen av brystmusklene i mannlige og ligger under brystene hos kvinnen.


Trapezius (kappemuskel/ skulderbladet) er en stor overfladisk muskel som strekker lengderetningen fra nakkeknøl til nedre ryggvirvlene og sideveis til ryggen av skulderbladet. Dens funksjoner er å flytte skulderbladene og støtte arm .


Den latissimus dorsi, som betyr "bredest muskel i ryggen" , er større, flat, dorso-lateral muskelen på trunk, posterior på armen, og delvis dekket av trapezius på sin median dorsal regionen. feste direkte til ryggraden, handlinger lat har på å bevege armen kan også påvirke bevegelsen av skulderbladene, slik som sin nedadgående rotasjon under en pull up arm.Den rectus abdominis muskel, også kjent som "6-pack", er en sammenkoblet muskel kjører vertikalt på hver side av fremre vegg av human mage


Håper det var litt nyttig informasjon!
Nå skal jeg på svømming.

Ha en strålende kveld!

Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar