søndag 18. desember 2011

Frisk nok for livet

Torsdag var jeg så heldig å fikk være med på Berg Hansens julefrokost.
Et hyggelig arrangement, med en utroig dyktig foredragsholder som satt tankegangen god i gang.

I foredraget ”Frisk nok for livet” deler lege og foredragsholder Jørgen Skavlan raust sine erfaringer og betraktninger om livet, helsen og jobben. Foredraget er rett og slett en vaksine mot helsens mistrøsteligheter!

Uten å moralisere eller heve pekefingeren, kretser Skavlan muntert og inspirerende rundt blant annet følgende spørsmål:
• Hvorfor er vi så misfornøyde - til tross for at Norge flere ganger på rad er kåret til verdens beste land å bo i?
• Hvorfor har vi inntrykk av at vi har et dårlig helsevesen og helsestell - samtidig som vi lever lenger og er friskere enn noen gang?
• Hvorfor forholder vi oss til sykdom og plager som lidelse og mistrøsteligheter?
• Kan vi snakke om dette på en annen måte - og kanskje få et både friskere og bedre liv både hjemme og på jobb?

Slike spørsmål ga meg en tankevekker, og ikke minst et vekker på hvor heldige vi er som bor i dette landet! Det er så mange land som har det verre enn oss men er mye mer lykkelige folkeslag enn oss nordmenn. Er det fordi vi lever i et samfunn hvor vi er lite sosiale og snakker om ”hverdags problemer” for familie og venner? Er det fordi vi har en kultur som haster hjem etter endt arbeidsdag og det ene og det andre som står på programmet, og ikke en ikke har tid til å stoppe opp og snakke med naboen?

Hvorfor tror du at vi nordmenn er så missfornøyde og ”ulykkelige”?

Nina

1 kommentar:

  1. Tror nok vi mangler litt perspektiv på hva man egentlig trenger for å være lykkelig.. Grunnleggende behov, som mat, klær, trygghet, god helse og familie er blitt slike ting som "alle" andre også har, og dermed blir grensen for hva man trenger for å være ekstra lykkelig hevet opp i skyene!

    SvarSlett