onsdag 21. september 2011

Hoffa syndrom

I dag var jeg på MINI for å finne ut hva det er som gjør at kneet mitt er så vondt.
Når jeg går ned trapper, opp trapper, sykler eller går vanlig har jeg fryktelig vondt under kneskålen. Dersom noen har hatt vondt i kneet etter at de har godt ned fra fjellet, så er det den samme smerten jeg har hatt nå i ca 3 uker.
Jeg var på forhånd sikker på at det var runners knee, men det var det altså ikke. Det er vist noe som heter hoffas kne/syndrom.
Har aldri hørt om det, men det er vist noe med en fettpute under kneet som er betent.
Når jeg googlet fikk jeg dette :
Hoffas syndrom, som er en betennelsesreaksjon på en lokal feil- eller overbelastning i denne fettputen under og ut til siden for selve kneskålen.
Fettputen fungerer som en trykkfordeler som tilpasser seg formendringene i kneet når det bøyes eller strekkes.
Neste uke skal jeg til fysoterapaut for å bli tapet og få noen øvelser, for kneet.
Er det noen som har noe erfaring med denne type skade?

Nina

14 kommentarer:

 1. Har ikke hørt om det, og har ingen erfaring. Men håper det lett lar seg kurere!

  SvarSlett
 2. Har heller ingen erfaring, ville bare øse ut litt sympati og trøste med at nå som du har en diagnose kan det bare gå framover!

  SvarSlett
 3. Takk for sympati! Trenger det i blandt for nå merker jeg at jeg er drit lei for å si det på godt norsk av å aldri kan få trene ordentlig!! Jeg har ikke hatt en lang løpetur siden i våres! :(

  SvarSlett
 4. SV:
  Om du bestiller for over 200 kr må du betale toll og moms.

  iHerb har for øvrig så rimelig frakt at det lønner seg å heller kjøpe mange små pakker under 200 kr. Jeg har skrevet et innlegg om det her:

  http://dedication.blogg.no/1306081882_iherb.html

  SvarSlett
 5. Heia!

  Jeg har nettopp fått diagnosen hoffas syndrom etter å ha vært skadet i 9 måneder. Har gått til utalje behandlinger før jeg fikk vite hva det var - massajse, naprapat, trykkbølge, vakumbehandling osv. Det var en "lettelse" å få en diagnose på problemet, og håper inderlig jeg blir frisk. Er en aktiv langrennsløper og har ikke fått trent på 4 måneder.
  På NIMI fikk jeg en cortisonsprøyte og hjelp til å tape kneet, samt ta det med ro en uke. Dersom dette ikke hjelper må jeg opereres. Det vil jeg helst unngå. Derfor, hvilke øvelser fikk du hos fysioterapeut?? Virket de, og hvordan går det med kneet ditt nå?

  Hilsen ei som er veldig lei av å ikke kunne fungere normalt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Kneet mitt fungerer veldig bra i dag, men det tok lang tid før jeg kunne begynne å trene styrke på ben igjen. Nå har jeg begynt å trene forsiktig kneebøy, utfall etc.
   Jeg har innsvistert i en god støtte for kneet slik at det holder seg varmt rundt kneet når jeg trener og itillegg er det veldig viktig å tøye godt!
   Dersom du sender meg en epost så skal jeg sende deg programmet jeg har brukt!

   Nina

   Slett
 6. Hei jeg har vært igjennom en kneoperasjon pga hoffa syndrom og plica medialis. Operasjonen for 8 dager siden gikk kjempebra, kastet krykkene etter 5 dager, lite vondt. Akkurat syklet 30 min på ergometersykkel uten smerter - herlig! Kneleddet er fortsatt litt vondt og stivt om jeg flekser det mer enn 90gr, men skal vil forsvinne etter hvert.

  Jeg fikk disse plagene etter noe overdreven trening i vår, sommer, høst.

  Brukte ringvollklinikken i Oslo, som kan forøvring anbefales :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Sender dere som har spørsmål ang Hoff`s.
   Har gått 20 år med feil diagnose. Og NIMI ved Dr. Daljord fant utav problemet (Hoffa`s) Hadde da gått 20 år feildiagnostisert, med store smerter!!!
   Gjennomgikk 2 operasjoner i hvert kne i 2004-5. Vellykket operasjoner, og er i dag så godt som smertefri, efter så lang tid med feil diagnose så har en noe smerter, da det har gått for lang tid før det ble operert......Kan anbefale NIMI på det sterkeste!!!

   Slett
  2. Hei du som har gått i 20 år med feil diagnose..? jeg er litt nysgjerrig da jeg har fått diagnose CRPS, MEN jeg ble operert for hoffas hos Daljord for 2 år siden.. Før det ble jeg operert et annet sted, og det var etter den operasjonen noe skjedde og jeg har hatt kroniske smerter siden (07). Tok kontakt med Daljord igjen nå pga en NPE sak, og da skjønte jeg det slik at Hoffas kan bli verre dersom det utføres operasjon uten å karlegge dette først, og det er jo litt interressant.. Bare lurer på hvordan smertene har kjent ut vedrørende hoffas.kne?

   Slett
 7. Har gjennomført 1 operasjon for hoffas syndrom i hvert kne for 2 år siden. Operasjonene ble gjort på Nimi. Dette hjalp umiddelbart Tok den gangen utsiden av knærne. Har etter styrketrening i høst fått nye betennelser og må nå ta innsiden av knærne. Dette ble jeg varslet om at kunne bli aktuelt den gang jeg opererte utsiden.
  Er ivrig skikjører på 50 år så jeg håper å vente til sesongen er over, men i øyeblikket sliter jeg med å gå.
  Kirurgi er en efektiv måte å komme seg gjennom hoffa.
  Ca 45 min operasjon 10-12 dager med krykker og 6 uker før man er klar.

  SvarSlett
 8. Hei...jeg har fått beskjed om at jeg har hoffas syndrom. og må operere..dere som har gjennomgått operasjon..ble dere sendt hjem samme dag..eller måtte dere ligge på sykehus...

  SvarSlett
 9. Hei Nina!
  Jeg har også fått denne diagnosen. Gikk til fysio en stund og fikk noen øvelser. Ble noe bedre, men det kommer fort tilbake. Hadde vært veldig ålreit å få sett det popgrammet som du fikk, er det mulig? Hilsen Maria

  SvarSlett
 10. Hei Nina!
  Jeg fikk beskjed om at jeg hadde Runners knee for 2 og et halvt år siden,og måtte slutte på fotball. Det kommer og går litt, men kan ikke jogge eller gå i nedoverbakker. Fikk beskjed at jeg hadde Hoffas syndrom etter en MR jeg tok i sommer, og lurte derfor på om du kan legge ut noen øvelser du fikk??
  Hilsen Malin som er drittlei av å ha vont i kneet

  SvarSlett
 11. Christina Kvammen30. august 2013 kl. 16:44

  Hei!
  Jeg fikk diagnosen Hoffa syndrom hos Dr. Daljord, NIMI, i 2002. Jeg hadde da vært hos flere idrettsleger, ortopeder og fysioterapeuter uten å få klarhet i hva som feilte meg. Var nødt til å operere på ut- og innsiden av begge knærne. Ble helt fin og har ikke vært plaget siden. Fantastisk!
  Hilsen Christina

  SvarSlett