torsdag 4. august 2011

Arg!

Som dere vet så har jeg hatt problemer med akillesen. Nå har den vært bra en stund men i det siste har jeg kjent at den er stram. Akkurat som om den er for kort. Jeg tøyer akillesen flere ganger i løpet av dagen, masserer den om kvelden for å prøve å holde det i sjakk.  Jeg håper at det ikke er betennelsen som ligger å ulmer!
Etter min fjelltur i går så kjenner jeg det også i høyre kne. Arg!
Er det flere enn meg som fikk en slik start når de begynte å trene? Jeg synes jeg hele tiden har hatt problemer med småskader hele tiden. Hva skal jeg gjøre for å unngå dette?


Nina

5 kommentarer:

 1. I fjor (og helt i begynnelsen i år) hadde jeg masse. Alt fra hovne fingre, hold og krampe i ryggen, til mer verre vondter som Hallux Valgus, beinhinnebetennelse, vond rygg og vondt kne.
  Men jo mer jeg har løpt, jo mer går det seg til. Nå kan ikke jeg akkurat skryte på meg mest mengde og heller ingen fart av betydning, men jeg sliter heller ikke med noen skader og vondter lenger. Bortsett fra pusten nå i pollensesongen, det er liksom det eneste. Jeg tror kanskje det er lurt at jeg er så treig og at jeg ikke har sånne voldsomme mengder med trening, med tanke på at kroppen min sikkert nå har blitt gradvis sterkere. Spesielt siden jeg har nesten 20 kg ekstra å drasse på også. Jeg har blitt så glad i å løpe, så jeg hadde dødd på meg om jeg hadde skadet meg så jeg ikke fikk løpt. :o(

  Håper akillesen din blir bedre. Det er kanskje enda mer ro som skal til? Eller gå turer i variert terreng? Jeg har virkelig ikke peiling på akillesskader altså, men for mye annet så er det jo rolige turer i variert terreng som gjelder, selv om det er vondt i begynnelsen - og ingen løping.
  Håper virkelig det blir bedre! Det er så kjedelig når man blir stoppet av skader.

  SvarSlett
 2. Så kjedelig! Jeg er redd det er veldig, veldig vanlig med diverse skader når man løper... :( Jeg tror som Toneklone at variert terreng kan hjelpe, og å ta det med ro. Har dessverre ikke noen konkrete råd, men krysser fingrene for at det går over veldig snart!

  SvarSlett
 3. Det er nok det! Jeg får heller ta dette året som et oppbyggingsår siden det er første året mitt der jeg virkelig gir gjernet og trner en god del. Asfalt prøver jeg å unngå å løpe på. Er nok mye enklere å ha variert terreng her i Ålesund enn i Oslo.

  SvarSlett
 4. heisan. poster her også:)
  @Nina.
  Det hele startet med at jeg dagen etter en løpetur våknet opp med vondt i achillesen, akkurat som jeg hadde fått et kraftig slag/blåmerke der.

  Jeg fortsatte å gå, var på spinning, det forsvant litt når jeg varmet opp og kom i gang. Men var like ille dagen etterpå.

  Så var jeg ute og gikk en dag, og plutselig kjentes det ut som achillesen skulle ryke( lurte på hvordan jeg skulle komme meg hjem!)
  klarte ikke gå på foten, men klarte gå uten å bruke achillesen ( ala klumpfot hehe)

  Det var hevelese på achillesen, og når du klemmer på det og beveger den samtidig kjentes det ut som potetmel= betennelse.

  Tok det med ro 1 uke, gikk kun for å gjøre daglig gjøremål., det tror jeg hjalp. Tok også en voltaren 50mg, samt voltarol 12,5 mg de neste dagene ( kom meg ikke til fysio før en uke etter "skaden!)

  Han sa det var en betennelse som ville forsvinne om jeg tøyde mye,( det var stramt oppover leggen!!) iset, og ikke gjorde fysisk aktivitet som fremprovoserte smerte. Han tapet også achillesen for å "dra den litt opp" Skal trene eksentrisk fremover. Lager innlegg på det i løpet av uken:)

  Så får jeg bare se de neste ukene. ..

  vet ikke om det hjalp med info?!

  SvarSlett
 5. Tusen takk Sassa! hvordan går det med akillesen? Jeg har en misstanke om at jeg får betennelse pga svak ankel. Sist gang jeg var hos fyso tok jeg en kortisonsprøyte og holdt meg i ro en uke. Etter litt over en uke så gikk jeg på høye heler og etter det kjenner jeg igjen at det stammer i akillesen. Forbaska irriterende altså!!

  SvarSlett