lørdag 25. juni 2011

Det er sommer, det er sol og det er lørdag!

Endelig kom dagen da jeg skulle få være friskmeldt og få min første løpetur på 3 uker!
Dette er dagen der jeg kan bruke alle mine forberedelser, som mine ny innkjøpte sko, musikken jeg har lastet ned, tiden jeg har brukt for å finne ut hvilket løpeprogram jeg skal bruke for å komme gjennom halvmaraton i september, og  i går kveld forsøkte jeg å sjekke hvilepulsen min.
Ser ut for at jeg har en hvilepuls på 49, men maks puls har jeg enda ikke fått sjekket.


Det er sommer det er sol og det er lørdag!  Kan en bli mer glad enn det når en i tillegg skal få sin første løpetur på 3 uker? Neppe!
En 40 min rolig tur  i Frognerparken, der pulsen skulle ligge på ca 140-160 ( det virket fornuftig siden jeg ikke vet maks puls enda). Viktig å starte forsiktig slik at skaden ikke kommer tilbake, for det vil jeg ikke. Derfor gikk jeg til parken også for å unngå å løpe på asfalten.
I parken oset det av grillpølse og glade sommer mennesker. Lykkelig var jeg også får endelig kunne jeg jogge og koble av på den måten jeg liker å koble av på.  Prøvde å finne en fin og jevn rytme, men det er jammen meg ikke enkelt. Spesielt ikke å ligge på samme pulsnivået hele veien. Første runden gikk veldig bra,  kjente ikke noen tegn til legg problemer, eller akilesen. Dette var moro og gikk lekene lett. Men så begynte jeg å kjenne det i akilesen på runde nr 2. Først så trudde jeg at det var bare psykisk, siden jeg prøvde å kjenne etter, men brydde meg ikke, så jeg presset meg selv til et par runder til. Var kanskje litt dumt av meg da jeg faktisk har vondt, men jeg hadde så lyst å løpe!


Håpet er enda ikke mistet selv om jeg har litt vond. Mandag skal jeg ringe fysorerapauten og dersom han gir meg løpeforbud igjen så blir jeg selvsagt lei meg, men denne gangen kan jeg bruke elipsemaskinen mye mer flittig slik at formen min ikke faller igjen. For jeg må innrømme at jeg begynner å få litt panikk siden det er bare 12 uker til Oslo halvmaraton, så alle løpetrening jeg kan få er gull vert. Derfor har jeg også lagt opp 4 løpeøkter i uka i tillegg til de to styketimene jeg har med PT min.

4 ukers plan
Økt
Treningstype
Varighet
1
Langkjøring
40 -12o min (øker med 5-10min for hver gang
2
Fartslek
45 min
3
Intervall med TC
60 min
4
Langkjøring
40 -120 min4 neste ukene
Økt
Treningstype
Varighet
1
2 dagers fri før denne økta
Intervall
Langtur
75 min
120min
2
Langkjøring
75 -150 min
3
Intervall med TC

4
Langkjøring
60-120 min


De 4 neste blir nok en blanding av de to, tror jeg.

I kveld skal jeg finne frem sommerkjolen og gjøre tigerstaden utrygg sammen med ei venninne.
Gleder meg!


Nina

6 kommentarer:

 1. Jeg var også i parken i dag med venner og barn, men lat og slapp på gresset, med kaker og godis bugnende ut av sekken.
  Så kjipt at du fikk vondt, for du fortjener å snart få tilbake løpegleden - uten smerter. Ikke gi opp håpet om halvmaraton, 12 uker er lang tid!

  SvarSlett
 2. Huff. Vær tålmodig og ta det veldig rolig fremover. Det er fortsatt mulig å komme i god form til halvmaran i Oslo. Regner med at du nyter tur på byen uten tanker på dette. (c:

  SvarSlett
 3. Hei Nina! Jeg har nylig begynt å følge bloggen din og vet derfor ikke hvor lenge du har løpt eller hva slags plager du har fra leggene/akillesene. Fikk selv sommeren 2009 plager fra begge akillesene og skjønte ikke årsaken. Trente lite og brukte gode sko på jobb og privat. Gikk med denne inflammasjonene/senebetennelsen helt fram til januar 2011 da jeg begynte å løpe. Fikk et råd fra en maratonløper om å tøye godt på legg og ikke bare akilles. Har etter dette løpt ca 30km i uka, tøyer 5min etter hver økt og betennelsen er borte!
  Vet som sagt ikke hva ditt problem er, men for meg hjalp det med økt og mer målrettet tøying. God bedring og lykke til med halvmaraforberedelsene :o)

  SvarSlett
 4. Marit: Ja det var kipt, men i dag kjenner jeg ikke noe. Kansje det var skoen..Har fått et tips om å ta et lite snitt i skoen, så jeg får prøve det.

  Janicke: Jeg storkoset meg på byen i går, så jeg er velig sliten i dag. Bra det ikke blir så ofte for det hadde jeg ikke klart!

  Ingunn: Hyggelig du har begynt å følge bloggen min. Det er ikke så lenge siden jeg startet med den heller. Jeg har vært plaget med beinhinnebetennelse eller noe som ligner på det og betennelse i akilesen. Jeg har godt til fosoterapi i 3 uker og blitt mye bedre. Men i dag kjenner jeg ikke noe ellet økten i går. Tøying er nok veldig lurt. Må bli flinkere til det. Er det noen speiselle tøye øvelser du tar for leggene?

  SvarSlett
 5. Krysser fingre for at beina skjerper seg!
  - Likte du de nye skoa?

  SvarSlett
 6. Jepp! Jeg digger de! :-)

  SvarSlett