mandag 27. juni 2011

Makspulstest

I dag stod makspuls testen for tur. Jeg har ikke tenkt noe særlig på testen på forhånd, men når jeg stod der på tredemølla så kjente jeg at panikken kom. Dette kommer til å bli tøft! Formen har dalt i det siste, det kjente jeg på lørdagens lille løpetur. Men jeg hadde lyst å få greie på makspulsen min, slik at jeg fikk mer utbytte av treningen fremover!
Testen gikk ut på to drag.
Første daget løp jeg i 11% helling for å få opp pulsen mest mulig, men ikke helt til maks. Etter dette draget hadde jeg egentlig lyst å gi opp. Jeg var så sliten at jeg kjente alle musklene i hele kroppen var sliten og iveren til å gi jernet var ikke helt til stede. Men som sagt en test er en test, og den skulle gjennomføres. PT min er snill men streng med meg. Det er fint å ha noen som har troa når jeg ikke har det selv.
Siste draget skulle jeg opp til makspuls. Nå var hellingen kun på 2% men desto fortere løp jeg. Jeg kjempet nok like mye mot å ikke gi opp samtidig som jeg kjempet mot å få i meg nok oksygen og ikke falle av tredemølla! Denne testen var nok ikke bare en makspulstest men også en psykisk test!
I etterkant kjenner jeg at jeg er litt missfornøyd med innsatsen min. Jeg hadde mer å gå på hadde jeg hatt den rette innstillingen. En har alltid litt ekstra å gå på, selv om en er sliten.
Jeg håper at iveren min kommer tilbake snart sammen med god formen jeg hadde for noen uker siden.
Det kommer nok til å bli noen tøffe uker for meg fremmover, men jeg vil tilbake til det nivået jeg var, ja jeg vil til og med bli enda bedre enn det jeg var.
Oslo halvmaraton skal jeg klare på under 2 timer!

Makspulsen ble på 196.

Nina

4 kommentarer:

 1. Uff, det hørtes fælt ut! Jeg hadde også vært redd for å falle av mølla ;)
  - Hvordan kjentes leggen, da?

  SvarSlett
 2. Oppoverbakke på mølla er grusomt. Våger meg bare på 1 i motbakke av og til. Sikker veldig bra trening, men fullstendig psykisk sperre. Bakker utendørs synes jeg er greit nok. Bra jobba, og om du begir det ut på en slik test på nytt er du bedre mentalt forberedt.

  SvarSlett
 3. Leggen kjennes bra ut! Det er verre med akilesen. Skal til fyso i dag for å ta en ny titt på den, så det ordner seg nok.
  Hehe..jeg har flat av mølla en gang og det var ikke noe gøy opplevelse. Var ikke så vondt men veldig flaut!

  SvarSlett
 4. Janicke: jeg lover deg at sperra var hos meg også! Bakkeløp er ok når en er mentalt forberedt på det. Elixia har noen bra intervall timer på tredemølla, i bakke og da synes jeg det er greit. Men da er jeg nok mer mentalt forberdt på det også.
  Det beste er nok å løpe utendørs uansett synes jeg. Tiden går så mye fortere også da!

  SvarSlett