søndag 29. januar 2012

Dagens middag


 



Tai- fiskekaker med brokoli og potetmos
Antall porsjoner: 4
(Oppskriften gir cirka 12 små fiskekaker)

350 g fersk torskefilet, uten skinn og bein
1 klype salt
2 ss potetmel
1 egg
2 ss red curry-paste
4 kaffirlimeblader
2 ss thai fiskesaus
1 ts sukker
1 ss hakket frisk koriander
50 g aspargesbønner, kan sløyfes eller erstattes med sukkererter
Olje til steking
Del torsken i biter og ha bitene i en food processor sammen med salt, currypaste, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse. Ha alt over i en bolle og rør inn fiskesaus, sukker, limeblader, koriander og aspargesbønner.
Form farsen til 12 små fiskekaker. Stek fiskekakene i olje, ca. 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.
Tips Kaffirlimeblader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede (flak) på små poser fra Santa Maria. Får du ikke tak i noen av delene, kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.

                                                                
Nina

1 kommentar: